Årets coolaste gin, alla kategorier 2023

Många äro kallade. Många äro fantastiska. Men av den störtflod med gin som passerat dennes – och närståendes – strupar kan bara en gin kallas galet nyskapande, kategoriöverskridande och “shut the f*** up”: Jag är en wuzz för spännande smaker och Copper Club Distillery har skapat POESI på flaska, med HÖGSTA kvalitet (inga estrar här, inte) med sin grymt äkta-hallon-über-packade “Raspberry Pink Gin”. Hatten av!

För den äventyrslystne kan denna gin användas som en del av vansinnigt hippa riff på t ex Dry Martini (med Charlotta Nyfeldts aka Spriteriets Hallonlikör, rentav! Eller varför inte Emil Seth Årengs bängt goda Episk Likör Hallon?) Negroni, (måhända med en dash kakaolikör, t o m) och generellt även med årets smaksättare Sandberg Drinks Labs eminenta syror, bl a Hallonsyran. Givetvis finns alltid en plats på cocktailmenyn även för en framåtlutad GT med samma gin. Kort sagt: Denna hallonversion har givit upphov till ett 30-tal olika cocktails under hösten, och jag unnar verkligen alla att expandera paletten med detta mästerverk.

Prenumerera på Spritzlit:s nyhetsbrev

Nyheter