Nu kommer pekboken för ginälskare!

Intresset för gin är enormt och ingen kan ha missat den ginboom som drar över världen. Hundratals nya ginmärken ser dagens ljus varje månad, och svenska destillatörer skördar guld i prestigefyllda tävlingar. Men var finns den bok som på ett pedagogiskt sätt berättar om ginens underbara värld för både stora och små? I november är den här: Den lille ginspiratören.

Den lille ginspiratören introducerar ginexperten Hans-Olov Öberg, tillsammans med den flerfaldigt prisbelönte illustratören Hans von Corswant – med glimten i ögat – ung som gammal för de mest centrala begreppen i ginologins underbara värld. Kopparpannan, Old Tom och bartendern
är bara några av karaktärerna som läsaren får möta i det pedagogiska och underhållande pekboksformatet.

”Självklart finns redan nu en flod av ginböcker”, säger Hans-Olov Öberg, ”men vem tänker på barnen? Den lille ginspiratören är pekboken för alla som vill ge sina telningar en
flygande start på den barrunda som är livet.”

Den uppmärksamma vuxna läsaren kanske också lägger märke till några bekanta ansikten på sidorna – ett flertal kända och mindre välkända ginprofiler har nämligen inspirerat illustrationerna. ”Det vore ju inte en pekbok värd namnet om inte några ’blinkningar’ till de vuxna fanns med, i den fantastiska tolkningen av Hogarths ’Gin lane’ inte minst,” förklarar Hans- Olov Öberg.

Den lille ginspiratören utkommer 9 november 2020 hos Southside Stories.
Presskontakt och recensionsexemplar: cecilia@southsidestories.se

Prenumerera på Spritzlit:s nyhetsbrev

Nyheter